Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1.Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τα προσφερόμενα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα;
Όλες οι πληροφορίες για τα προσφερόμενα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: https://www.unic.ac.cy/el/distance-learning-degrees

2.Πώς διεξάγονται τα εξ αποστάσεως μαθήματα; Ποιες είναι οι απαιτήσεις τους;
Η παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων γίνεται μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στην οποία έχετε πρόσβαση μετά την επίσημη εγγραφή σας στο πρόγραμμα. Μέσω αυτής της πλατφόρμας έχετε πρόσβαση στο υλικό των μαθημάτων που έχετε επιλέξει για το αντίστοιχο εξάμηνο.
Το κάθε μάθημα αποτελείται από διαλέξεις, εργασίες, τηλεδιασκέψεις και τελική αξιολόγηση. Οι διαλέξεις και οι εργασίες παραδίδονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας.
Στο κάθε μάθημα υπάρχει και το αντίστοιχο διαδικτυακό «Φόρουμ», μέσω του οποίου μπορείτε να επικοινωνείτε τόσο με τον/τη διδάσκοντα/ουσά σας, όσο και με τους/τις συμφοιτητές/τριές σας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε κατευθείαν με τον/τη διδάσκοντα/ουσά σας. Τα στοιχεία επικοινωνίας των διδασκόντων/ουσών βρίσκονται μόνιμα αναρτημένα στην πλατφόρμα Moodle.
Για το κάθε πρόγραμμα υπάρχει επίσης και το «Φόρουμ Ανακοινώσεων» μέσω του οποίου κάθε εξάμηνο αναρτώνται ανακοινώσεις για σημαντικά θέματα ακαδημαϊκής και διοικητικής φύσεως.

3.Πότε και πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση εισδοχής για τα Εξ Αποστάσεως Προπτυχιακά/Μεταπτυχιακά προγράμματα και ποια είναι τα κριτήρια εισδοχής για το κάθε πρόγραμμα;
Υπάρχουν δύο εξάμηνα στα οποία μπορούν να γίνουν δεκτές νέες αιτήσεις για τα Εξ Αποστάσεως Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα: το Χειμερινό Εξάμηνο, το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο και το Εαρινό Εξάμηνο, το οποίο ξεκινά τον Φεβρουάριο. Αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται σε όλη τη διάρκεια του έτους, επιλέγοντας το εξάμηνο στο οποίο επιθυμείτε να ενταχθείτε και σημειώνοντάς το στην αίτηση εισδοχής στο αντίστοιχο πεδίο. Η αίτηση εισδοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο DL.admissions@unic.ac.cy. Η αίτηση εισδοχής μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.unic.ac.cy/apply/ . Τα κριτήρια εισδοχής για τα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας https://www.unic.ac.cy/el/distance-learning-degrees .

4.Πώς καταβάλλονται τα δίδακτρα;
Αφού διευθετήσετε την προκαταβολή για το νέο εξάμηνο, θα πρέπει να καταβάλετε άλλες τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις στο τέλος κάθε μήνα. Το ύψος των μηνιαίων δόσεων καθορίζεται αναλόγως του αριθμού μαθημάτων που επιλέγετε.
Η προκαταβολή για τα Μεταπτυχιακά προγράμματα είναι 400 ευρώ, ενώ για τα Προπτυχιακά είναι 500 ευρώ.
Οι μηνιαίες δόσεις εμφανίζονται στο φοιτητικό λογισμικό “UNIC Portal”, στην κατηγορία «Δόσεις» κάτω από την κατηγορία «Οικονομικά». Όλες οι κινήσεις του λογαριασμού σας (χρεώσεις/πιστώσεις) εμφανίζονται επίσης στο “UNIC Portal” κάτω από την κατηγορία «Κατάσταση λογαριασμού».

Πληροφορίες για τις Μεθόδους Πληρωμής αποστέλλονται μαζί με το ηλεκτρονικό μήνυμα της αποδοχής σας στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα ή μπορείτε να τις βρείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:

https://www.unic.ac.cy/el/kritiria-eisdochis/oikonomikes-plirofories/tropoi-pliromis/

5.Δικαιούμαι κάποια μείωση στα δίδακτρα εάν προπληρώσω όλο το εξάμηνο/πρόγραμμα;
Σε περίπτωση προπληρωμής ολόκληρου του ποσού των διδάκτρων του εξαμήνου ή του προγράμματος (πριν τη λήξη της περιόδου προσθαφαίρεσης μαθημάτων), θα λάβετε μείωση ύψους 4% στο αντίστοιχο κόστος διδάκτρων.

6.Πώς δηλώνονται τα μαθήματα;
Τα μαθήματα δηλώνονται ηλεκτρονικά μέσω του φοιτητικού λογισμικού “UNIC Portal”, επιλέγοντας «Ακαδημαϊκά» και την κατηγορία «Προ-εγγραφή μαθημάτων». Θα μπορείτε να επιλέξετε τα προσφερόμενα μαθήματα κάνοντας κλικ στην ένδειξη “Add” και θα πρέπει να επιλέξετε το πρώτο διαθέσιμο ακροατήριο. Τα μαθήματα που δεν εμφανίζουν δίπλα τους την ένδειξη “Add” δεν προσφέρονται στο συγκεκριμένο εξάμηνο και δεν μπορείτε να τα επιλέξετε.

7.Έχω οικονομικές εκκρεμότητες. Μπορώ να δηλώσω μαθήματα;
Η πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής προεγγραφής μαθημάτων δε διακόπτεται όταν υπάρχουν οικονομικές οφειλές. Μπορείτε να προχωρήσετε κανονικά με την ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων. Ωστόσο, οι οικονομικές εκκρεμότητες έχουν ως αποτέλεσμα τη μη πρόσβασή σας στο υλικό των μαθημάτων στην πλατφόρμα “Moodle” και στις τελικές βαθμολογίες στο “UNIC Portal”, κάτω από την κατηγορία «Ακαδημαϊκά», «Οι βαθμοί μου». Για την επίσημη εγγραφή στα μαθήματα του νέου εξαμήνου και για τη σχετική πρόσβασή σας στην πλατφόρμα “Moodle”, θα πρέπει να τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές οφειλές του προηγούμενου εξαμήνου και να καταβληθεί η προκαταβολή για το νέο εξάμηνο (400 ευρώ για τα Μεταπτυχιακά και 500 ευρώ για τα Προπτυχιακά).

8.Πώς μπορώ να ξέρω αν οι επιλογές μαθημάτων μου ήταν σωστές; Θα λάβω κάποια ενημέρωση;
Όταν επιλέξετε μαθήματα, οι Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι προβαίνουν σε έλεγχο των επιλογών σας. Λαμβάνετε ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του οποίου ενημερώνεστε αν οι επιλογές σας  εγκρίθηκαν ή απορρίφθηκαν, πριν την έναρξη του νέου εξαμήνου. Σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος στις επιλογές μαθημάτων ή υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη δήλωση μαθημάτων, οι Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι επικοινωνούν κατευθείαν μαζί σας για να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις. Συνιστούμε, για αποφυγή λανθασμένης επιλογής μαθημάτων, να μελετάτε προσεκτικά τις ανακοινώσεις προ-εγγραφής μαθημάτων που αναρτώνται στο «Φόρουμ Ανακοινώσεων» του Προγράμματός σας και να συμβουλεύεστε την πορεία σπουδών σας (Academic Path) μέσω του φοιτητικού σας λογισμικού “UNIC Portal”.  

9.Γιατί τα μαθήματα που δήλωσα εμφανίζουν την ένδειξη «Δεν είναι επίσημο» στην κατηγορία “Courses” στο “UNIC Portal”;
Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι δεν έχει επισημοποιηθεί η εγγραφή σας για το τρέχον εξάμηνο. Για να ολοκληρωθεί η επίσημη εγγραφή σας στα μαθήματα του νέου εξαμήνου και για τη σχετική πρόσβαση στην πλατφόρμα “Moodle” με την έναρξη του εξαμήνου, θα πρέπει να εγκριθούν τα μαθήματά σας, να τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές οφειλές του προηγούμενου εξαμήνου και να καταβληθεί η προκαταβολή για το νέο εξάμηνο (400 ευρώ για τα Μεταπτυχιακά και 500 ευρώ για τα Προπτυχιακά).

10.Μπορώ να κάνω αλλαγές στα μαθήματα που έχω δηλώσει;
Οποιεσδήποτε αλλαγές στη δήλωση μαθημάτων, θα πρέπει να γίνονται εντός της περιόδου προσθαφαίρεσης μαθημάτων (Add/Drop period), δηλαδή μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του εξαμήνου το αργότερο. Εάν επιθυμείτε να εγκαταλείψετε ένα μάθημα μετά τη λήξη της περιόδου προσθαφαίρεσης μαθημάτων (Add/Drop period), θα πρέπει να ενημερώσετε τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους και να συμπληρώσετε μία αίτηση «Διακοπής Παρακολούθησης» για το κάθε μάθημα ξεχωριστά. Μετά από την περίοδο προσθαφαίρεσης μαθημάτων, υποχρεούστε να αποπληρώσετε πλήρως τα δίδακτρα των μαθημάτων στα οποία έχετε εγγραφεί. Η επιστροφή διδάκτρων ισχύει μόνο σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης (termination of studies), όπου το ύψος της επιστροφής των διδάκτρων θα γίνεται με βάση το πιο κάτω χρονοδιάγραμμα και εφόσον ο/η φοιτητής/τρια έχει ενημερώσει γραπτώς τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους. Η ημερομηνία διακοπής της φοίτησης θα θεωρείται η ημερομηνία κατά την οποία έχει ληφθεί η σχετική γραπτή ενημέρωση. Εκτός από τα δίδακτρα, όλα τα άλλα τέλη (π.χ. τέλος αίτησης) ΔΕΝ επιστρέφονται.

 

(Επιστροφή Διδάκτρων)

Χρέωση Διδάκτρων

Πριν από την έναρξη μαθημάτων

100%

0%

Πρώτη εβδομάδα του εξαμήνου

80%

20%

Δεύτερη εβδομάδα του εξαμήνου

70%

30%

Τρίτη εβδομάδα του εξαμήνου

50%

50%

Τέταρτη εβδομάδα του εξαμήνου

25%

75%

Μετά την τέταρτη εβδομάδα του εξαμήνου

0%

100%

11. Ο αριθμός αναφοράς με τον οποίο δήλωσα τα μαθήματά μου (Α…Ν…) δε μου επιτρέπει την είσοδο στο “UNIC Portal”. Τι να κάνω;
Για τους/τις νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες, μετά την έγκριση των μαθημάτων από τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους, αποστέλλεται ο μόνιμος Αριθμός Φοιτητικής Ταυτότητας (U...N...) ο οποίος χρησιμοποιείται πλέον για είσοδο στο φοιτητικό λογισμικό “UNIC Portal” και στην πλατφόρμα μαθημάτων “Moodle”. Ο αριθμός αναφοράς (Α…Ν…) παύει να ισχύει.

12.Μπορώ να διακόψω προσωρινά τη φοίτησή μου;
Μπορείτε να διακόψετε προσωρινά τη φοίτησή σας για ένα ή περισσότερα εξάμηνα, νοουμένου ότι η συνολική σας φοίτηση (συμπεριλαμβανομένης της διακοπής) δεν ξεπερνά τη μέγιστη διάρκεια του προγράμματος.

13.Πώς μπορώ να λάβω βεβαίωση φοίτησης;
Μπορείτε να ζητήσετε μία βεβαίωση αποστέλλοντας σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στο DL@unic.ac.cy, αναφέροντας το είδος της βεβαίωσης καθώς και το εξάμηνο για το οποίο τη χρειάζεστε. Οι βεβαιώσεις φοίτησης εκδίδονται μόνο για τα εξάμηνα που έχετε ήδη ολοκληρώσει ή για το τρέχον εξάμηνο, νοουμένου ότι έχει ολοκληρωθεί η 4η εβδομάδα παρακολούθησης των μαθημάτων.

14. Πώς μπορώ να επικοινωνώ με το Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για θέματα που σχετίζονται με τη φοίτησή μου;
Για οποιοδήποτε θέμα αφορά τις σπουδές σας, καθώς και για θέματα γενικής φύσεως μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ηλεκτρονικώς στο DL@unic.ac.cy ή στα τηλέφωνα +357 22367300 και +30 2103004660. Ανάλογα με το ερώτημά σας, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο αριθμό από τις πιο κάτω επιλογές:
Επιλογή 1: Οικονομικά θέματα
Επιλογή 2: Θέματα εισδοχής
Επιλογή 3: Θέματα βεβαιώσεων
Επιλογή 4: Ακαδημαϊκά θέματα
Επιλογή 5: Θέματα εξετάσεων
Επιλογή 6: Άλλα θέματα

Στην πλατφόρμα “Moodle” βρίσκονται επίσης μόνιμα αναρτημένα τα στοιχεία επικοινωνίας της Μονάδας Υποστήριξης Διαδικτυακής Μάθησης και της Βιβλιοθήκης

15.Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους/τις διδάσκοντες/ουσές μου;
Για οποιεσδήποτε απορίες/διευκρινίσεις/σχόλια αναφορικά με τα μαθήματα, πρέπει να επικοινωνείτε με τους/τις διδάσκοντες/ουσές σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον/τη διδάσκοντα/ουσά σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω της πλατφόρμας “Moodle”. Μέσω της πλατφόρμας “Moodle”, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον/τη διδάσκοντα/ουσά σας χρησιμοποιώντας το «Φόρουμ Μαθήματος», το οποίο είναι ένα δημόσιο φόρουμ. Στο «Φόρουμ Μαθήματος» μπορείτε να συζητήσετε οποιαδήποτε πτυχή του μαθήματος και να μοιραστείτε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο θέμα συζήτησης για να υποβάλετε μια δημόσια ερώτηση στον/στη διδάσκοντα/ουσά σας και τους/τις συμφοιτητές/τριές σας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε απευθείας με τους/τις διδάσκοντες/ουσές σας στέλνοντάς τους μήνυμα μέσω της πλατφόρμας “Moodle”. Τα στοιχεία επικοινωνίας του/της διδάσκοντα/ουσας βρίσκονται αναρτημένα στην πλατφόρμα
“Moodle”.

16.Χρειάζεται να αγοράσω τα βιβλία για τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω;
Κάθε μάθημα έχει ένα υποχρεωτικό εγχειρίδιο, το οποίο οι φοιτητές/τριες πρέπει να προμηθευτούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα υποχρεωτικά εγχειρίδια ενδέχεται να είναι διαθέσιμα μέσω της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

17.Έχω χάσει τον κωδικό μου για το “UNIC Portal”. Τι να κάνω;
Σε περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό σας για την είσοδο στο φοιτητικό σας λογισμικό “UNIC Portal” μπορείτε να επιλέξετε τον σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό;» που εμφανίζεται επιλέγοντας την ένδειξη «Συνδεθείτε». Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον κωδικό σας για το “UNIC Portal” μέσω αυτής της διαδικασίας ή από το αρχικό email που σας είχε αποσταλεί με την εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με το Τμήμα Πληροφορικής στο support@unic.ac.cy.

18.Έχω χάσει τον κωδικό μου για την πλατφόρμα “Moodle”. Τι να κάνω;
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τον κωδικό σας για την πλατφόρμα “Moodle” από το αρχικό e-mail που σας είχε αποσταλεί, μπορείτε να επιλέξετε το “Lost password” έτσι ώστε να σας αποσταλεί με e-mail σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον κωδικό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με τη Μονάδα Υποστήριξης Διαδικτυακής Μάθησης στο olsu@unic.ac.cy.

19.Πώς μπορώ να παραλάβω τη φοιτητική μου ταυτότητα;
Οι φοιτητικές ταυτότητες σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου των σπουδών σας.
Νέοι/ες φοιτητές/τριες: Θα αναρτηθεί ανακοίνωση στην πλατφόρμα μαθημάτων “Moodle”, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ανεβάσετε μία κατάλληλη φωτογραφία στο προφίλ σας. Θα επισυνάπτεται έντυπο με σχετικές οδηγίες. 
Υφιστάμενοι/ες φοιτητές/τριες: Όσοι/ες δεν παραλάβετε τη φοιτητική σας ταυτότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου των σπουδών σας, θα πρέπει, όταν αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση, να ελέγξετε την καταλληλότητα της φωτογραφίας και να προβείτε στην αντικατάστασή της. Θα επισυνάπτεται έντυπο με σχετικές οδηγίες.  

20.Πώς διεξάγονται οι τελικές εξετάσεις;
Οι τελικές εξετάσεις διεξάγονται στο τέλος κάθε εξαμήνου μέσω σύγχρονης ηλεκτρονικής επιτήρησης.

21.Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν μπορώ να παρευρεθώ στην τελική εξέταση ενός μαθήματος;
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του πανεπιστημίου, η συμμετοχή σας στις τελικές εξετάσεις του εκάστοτε εξαμήνου είναι υποχρεωτική. Στην εξαιρετική περίπτωση που κάποιος/α φοιτητής/τρια δε δύναται να λάβει μέρος σε κάποια τελική εξέταση, θα πρέπει να ενημερώσει τον/τη διδάσκοντα/ουσα του μαθήματος πριν από την τελική εξέταση, προσκομίζοντας σχετικό πιστοποιητικό.
Νοουμένου ότι οι εργασίες του μαθήματος έχουν παραδοθεί κανονικά και ο/η διδάσκων/ουσα κρίνει την απουσία ως δικαιολογημένη, υπάρχει πιθανότητα να δοθεί από τον/τη διδάσκοντα/ουσα βαθμολογία “Deferred” (DE) ή “Incomplete” (I). Εάν ο/η φοιτητής/τρια λάβει βαθμολογία “Deferred” (DE) ή “Incomplete” (I), θα μπορεί να παρακαθίσει στην τελική εξέταση του μαθήματος κατά την αμέσως επόμενη εξεταστική περίοδο. 
Το τέλος επανεξέτασης είναι 35 ευρώ και η χρέωση γίνεται αυτόματα.

22.Έχω αποτύχει σε κάποιο μάθημα. Τι μπορώ να κάνω;
Όταν αποτύχετε σε κάποιο μάθημα (F), μπορείτε είτε να  επαναλάβετε το μάθημα από την αρχή δηλώνοντάς το ξανά είτε να εξεταστείτε στο μάθημα κατά τη Δεύτερη Εξεταστική.  Η επιλογή για τη δήλωση μαθήματος για τη Δεύτερη Εξεταστική εξαρτάται από τη συνολική βαθμολογία του/της φοιτητή/τριας στο μάθημα.
Δικαιούστε να παρακαθίσετε στη Δεύτερη Εξεταστική του μαθήματος στο οποίο έχετε αποτύχει (F) κατά την εξεταστική περίοδο του αμέσως επόμενου εξαμήνου.
Δικαιούστε να επανεξεταστείτε στο μάθημα στο οποίο έχετε αποτύχει μόνο μια φορά. Σε περίπτωση που αποτύχετε κατά την επανεξέταση, θα πρέπει να επαναλάβετε το συγκεκριμένο μάθημα επωμιζόμενοι το αντίστοιχο κόστος, μείον 50%.
Εξέταση: Θα καλύπτει όλη την ύλη του μαθήματος

Τέλος Εξεταστικής: 65 ευρώ ανά μάθημα/εξέταση

Βαθμολογία: Ο αρχικός συνολικός βαθμός, F, θα έχει βαρύτητα 30% και ο βαθμός εξέτασης στη δεύτερη εξεταστική θα έχει βαρύτητα 70% στον τελικό βαθμό του μαθήματος.
Θα πρέπει να γνωρίζετε και τον τελικό συνολικό αριθμητικό βαθμό κάθε μαθήματος έτσι ώστε να αποφασίζετε:
Κατά πόσον έχετε πιθανότητες επιτυχίας κατά τη δεύτερη εξεταστική*,
Ποιος είναι ο μέγιστος τελικός συνολικός βαθμός που μπορείτε να πετύχετε,
Ποιος είναι ο ελάχιστος βαθμός που απαιτείται στη δεύτερη εξεταστική για να περάσετε το μάθημα.

*Στην περίπτωση που η πρώτη συνολική βαθμολογία σας στο μάθημα είναι χαμηλή (π.χ. 20/100) και δεν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης του μαθήματος μέσω της δεύτερης εξεταστικής, τότε θα πρέπει να επαναλάβετε το μάθημα (δραστηριότητες, εργασίες, τελική εξέταση) δηλώνοντάς το ξανά και επωμιζόμενοι/ες το αντίστοιχο κόστος, μείον 50%.

23.Υπάρχει ιδιαίτερη πρόνοια για φοιτητές/τριες με ειδικές ανάγκες;
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παρέχει στήριξη στους/στις φοιτητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και κατά τις τελικές εξετάσεις. Οι φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν είτε σωματικές είτε μαθησιακές δυσκολίες θα πρέπει κατά τη διάρκεια δήλωσης και αποστολής της αίτησής τους να συμπληρώνουν το σχετικό πεδίο στην αίτηση εισδοχής και επιπλέον να αποστέλλουν σχετικά δικαιολογητικά/πιστοποιητικά:
Επίσημο και πρωτότυπο επικυρωμένο έγγραφο από ιατρό που να εξηγεί τη δυσκολία/πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο/η φοιτητής/τρια καθώς και ποιος είναι ο προτεινόμενος τρόπος ή η ειδική διευκόλυνση που θα πρέπει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να προσφέρει.

24.Μπορώ να λάβω βεβαίωση για τη συμμετοχή μου στις τελικές εξετάσεις;
Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του κάθε μαθήματος μπορείτε να λαμβάνετε βεβαίωση συμμετοχής, ακολουθώντας τα βήματα που βρίσκονται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία αναρτάτε στην πλατφόρμα μαθημάτων “Moodle”, πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

25.Πού μπορώ να δω τις τελικές μου βαθμολογίες;
Οι τελικές βαθμολογίες εμφανίζονται στο φοιτητικό λογισμικό “UNIC Portal”, στην κατηγορία «Ακαδημαϊκά», «Οι βαθμοί μου» νοουμένου ότι τα δίδακτρα του εξαμήνου έχουν αποπληρωθεί. Πατώντας πάνω στον τελικό βαθμό, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία συμμετοχής, εργασιών και τελικής εξέτασης.

26.Βρίσκομαι στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών μου. Τι πρέπει να κάνω για να λάβω τον τίτλο μου;
Στο τελευταίο σας εξάμηνο θα πρέπει να κάνετε αίτηση για αποφοίτηση μέσω του “UNIC Portal” κάτω από την κατηγορία «Ακαδημαϊκά», «Αίτηση Έκδοσης Τίτλου Σπουδών» και να καταβάλετε το τέλος αποφοίτησης (60 ευρώ) για έκδοση και αποστολή του Τίτλου Σπουδών.
Αφού ολοκληρώσετε την αίτηση για αποφοίτηση, λαμβάνετε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο σας ενημερώνει κατά πόσο πληροίτε τα κριτήρια για αποφοίτηση ή όχι.
Οι τίτλοι και τα συμπληρωματικά έγγραφα (αναλυτική βαθμολογία, παράρτημα διπλώματος, κ.ά.) σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς. Για τους/τις φοιτητές/τριες από Ελλάδα τα ανωτέρω έγγραφα υποβάλλονται ηλεκτρονικώς στον ΔΟΑΤΑΠ Ελλάδας (νοουμένου ότι απαιτείται αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ), εφόσον αυτό ζητηθεί από εσάς.
Για να λάβετε τον τίτλο σπουδών σας θα πρέπει να διευθετήσετε όλες τις οικονομικές σας εκκρεμότητες και να προσκομίσετε τα πρωτότυπα επικυρωμένα αντίγραφα των Ακαδημαϊκών σας Εγγράφων (Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία ή Απολυτήριο Λυκείου) στο Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να γίνει πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου της φοίτησής σας.

27.Ποια είναι η διαδικασία αποστολής των Ακαδημαϊκών μου Εγγράφων στο Πανεπιστήμιο;
Καλείστε να αποστείλετε ταχυδρομικώς τα επικυρωμένα αντίγραφα των ακαδημαϊκών σας εγγράφων πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου της φοίτησής σας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης και αποστολής του τίτλου σας στο τέλος των σπουδών σας.

28.Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω με τον ΔΟΑΤΑΠ στην Ελλάδα για να λάβω την αναγνώριση; (νοουμένου ότι απαιτείται αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ)
Μόλις αναρτηθούν οι τελευταίες σας βαθμολογίες και σας γνωστοποιηθεί ότι ολοκληρώσατε επιτυχώς το πρόγραμμα, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας στον ΔΟΑΤΑΠ Ελλάδας. Ο κατάλογος με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλετε βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ https://e-doatap.doatap.gr/.
Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που απαιτούνται (αντίγραφο τίτλου σπουδών, αναλυτική βαθμολογία, παράρτημα διπλώματος) υποβάλλονται ηλεκτρονικώς από το πανεπιστήμιο στον ΔΟΑΤΑΠ Ελλάδας για να ολοκληρωθεί η αίτηση που έχετε υποβάλει, εφόσον αυτό ζητηθεί από εσάς.

29.Πότε θα μου αποσταλεί ο τίτλος μου εάν δεν παρευρεθώ στην τελετή αποφοίτησης;
Η συμμετοχή στην τελετή αποφοίτησης δεν είναι υποχρεωτική. Αφού ανακοινωθούν οι τελικές βαθμολογίες, διενεργηθούν οι απαραίτητοι ακαδημαϊκοί έλεγχοι και ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης, οι τίτλοι και τα λοιπά έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικώς σ’ εσάς  και υποβάλλονται ηλεκτρονικώς κατόπιν αιτήματός σας στον ΔΟΑΤΑΠ Ελλάδας (για τους/τις φοιτητές/τριες από την Ελλάδα) ανεξάρτητα αν λάβατε μέρος στην τελετή αποφοίτησης.

30.Ποιες είναι οι τεχνολογικές απαιτήσεις για να είναι σε θέση ένας/μία φοιτητής/τρια να ολοκληρώσει ένα Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα;
Για να μπορείτε με άνεση να τρέξετε και να χρησιμοποιήσετε τις πολλαπλές εφαρμογές, υπηρεσίες και συστήματα (σύστημα διαχείρισης μάθησης, σύστημα τηλεδιασκέψεων, κλπ.), που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του Εξ Αποστάσεως Προγράμματός σας, ακολουθείστε τον πιο κάτω σύνδεσμο, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις τεχνολογικές απαιτήσεις:

https://www.unic.ac.cy/el/distance-learning/technical-information/  

31.Ποια είναι η Πολιτική Απορρήτου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας;
Για πληροφορίες/διευκρινήσεις όσον αφορά την Πολιτική Απορρήτου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε τον σύνδεσμο https://www.unic.ac.cy/el/privacy-policy/